Pässinrata 2021 saatavilla

Uusi Pässinrata-lehti 2021 tuli myyntiin 6.11.2021. Lehdessä on vuosijuhlajuttuja muunmuassa Äänekosken sulfaattitehtaasta, Hietaman koulusta, postista ja erityisesti seurakunnista, joista Suolahden seurakunta täyttää 75 vuotta. Äänekosken koripalloilun historiaa on tarjolla, kuten myös muistelma Niemisen kaupasta Kauppakadulla ja Äänekosken kaupunkisanomat-lehden synty. Sata vuotta vanhaan kunnankirjurin murhaan palataan hieman uusin kääntein ja myös ikivanha Tyttöjen saarten tarina (huom. Väinö Kauton kuva Koskikeskuksessa)on kaivettu jo 1920-luvulta esiin.
Ensi vuoden Pässinratalehteäkin jo uumoillaan - silloin Kotiseutuyhdistys täyttää 60 vuotta ja sekä Suolahden että Äänekosken kauppalat 90 vuotta ja Äänekosken maalaiskunta niinikään. Erityinen mielenkiinto on kuitenkin 1970-2000- lukujen tarinoihin. Tulevaan Pässinrata-lehteen voi siten jo pohtia tarjottavia juttu- ja kuva-aiheita.

Kotiseudun Joulu 1962

Kotiseudun Joulu 1962

Kotiseutuyhdistys on vuodesta 1998 julkaissut vuosittain Pässinrata -nimistä kotiseutulehteä, joka korvasi vuodesta 1962 julkaistun Kotiseudun Joulu -lehden. Sisältö on pysynyt samana: paikallisten kirjoittamia kotiseututarinoita, haastatteluja, valokuvia, runoja ja karttoja Vanhan Äänekosken eli nykyisen Uuden Äänekosken alueelta.

Vuodesta 2016 on vastapainettu Pässinrata jaettu jälleen Puurojuhlassa aiemman 1990-luvulla hiipuneen perinteen mukaan. Sieltä pois jääneet jäsenet saavat lehden postitse.

Irtonumeromyyntiä on ympäri vuoden useissa Äänekosken pisteissä: Kirjastot, Citymarket, Päivänpaiste, Pajunkukka, Kodinkone Niskanen, Wille, Taidemuseo, Sumiaisten Vanha Rouva ja K-Suosikki.
Uusimman lehden hinta on 10 €, edellisvuoden 5 € ja vanhemmat 1 € /kpl, mikäli jäljellä on.

Kotiseudun Joulun ja Pässinrata lehtien sisällysluetteloihin voit tutustua »tästä linkistä.

Malliksi ensimmäisen Kotiseudun Joulun (1962) sisällysluettelo. Sen voit lukea »tästä linkistä. Vanhoja ja uusia Kotiseudun Joulu/Pässinrata-lehtiä voi ostaa – Kotiseutuyhdistys myy niitä Päävalikon Kauppatori-sivulla.