Pässinrata 2022 saatavilla

Uusi Pässinrata-lehti 2023 tuli myyntiin 11.11.2023. Lehdessä on juttuja sotalapsesta, Jallun paratiisista, ruotsinkielisistä Äänekosken tehtaalla, Mämmenkylän kaupoista, Äänekosken 100-v. luistinseurasta, Suolahjden Saunalahden Repolan saunasta, Äänekosken Huiman hiihtohistoriaa, Suolahden kansainvälisimmästä taiteilijasta Risto Toivasesta, Majalan vanhasta ladosta, Äänekosken ryijyn historia ja Äänekosken kalastusharrastajien historiaa.
Ensi vuoden Pässinratalehteäkin jo uumoillaan - erityinen mielenkiinto on 1970-2000- lukujen tarinoihin. Tulevaan Pässinrata-lehteen voi siten jo pohtia tarjottavia juttu- ja kuva-aiheita.

Kotiseudun Joulu 1962

Kotiseudun Joulu 1962

Kotiseutuyhdistys on vuodesta 1998 julkaissut vuosittain Pässinrata -nimistä kotiseutulehteä, joka korvasi vuodesta 1962 julkaistun Kotiseudun Joulu -lehden. Sisältö on pysynyt samana: paikallisten kirjoittamia kotiseututarinoita, haastatteluja, valokuvia, runoja ja karttoja Vanhan Äänekosken eli nykyisen Uuden Äänekosken alueelta.

Vuodesta 2016 on vastapainettu Pässinrata jaettu jälleen Puurojuhlassa vanhan perinteen mukaan.

Irtonumeromyyntiä on ympäri vuoden useissa Äänekosken pisteissä: Kirjastot, Citymarket, Päivänpaiste, Pajunkukka, Wilhelmiina, Kodinkone Niskanen, Wille, Taidemuseo ja K-Suosikki.
Uusimman lehden hinta on 10 €, edellisvuoden 5 € ja vanhemmat 2 € /kpl, mikäli jäljellä on.

Kotiseudun Joulun ja Pässinrata lehtien sisällysluetteloihin voit tutustua »tästä linkistä.

Malliksi ensimmäisen Kotiseudun Joulun (1962) sisällysluettelo. Sen voit lukea »tästä linkistä. Vanhoja ja uusia Kotiseudun Joulu/Pässinrata-lehtiä voi ostaa – Kotiseutuyhdistys myy niitä Päävalikon Kauppatori-sivulla.