Kotiseututietoja

.

Pitkä-Reino Rutasen kotisivut

Keijo Korhonen on muokannut Äänekosken Koivistonkylällä 16.7.1900 syntyneen »Pitkä-Reino Rutasen kotisivut. Tunnettuna videoijana Keijo on tallettanut Pitkä-Reinon päivän (9.8.2017) tapahtumat, vanhoja kuvia, Sakari Koivun tarinan ja muuta mukavaa. Tarjotkaapa Keijolle lisää Pitkä-Reino -aineistoa! Pitkä-Reinon patsas (Aarne Kautto 2001) Koivistonkylässä sai myös muistolaatan 9.8.2017. Paljastuspuheen piti serkku, Martti Mäkinen.

Pitkä-Reinon patsas on poistettu, mutta muistolaatta on Rutasen syntymäkodin paikan takana olevalla suurella siirtokivilohkareella - HUOM: tontin omistavien asukkaiden kotirauhaa häiritsevä käynti patsaalla ei ole suositeltavaa ellei siitä erikseen sovita.

Kaupunginosaryhmiä syntyy

Pukkimäki-päivää vietettiin ensi kerran 2019 – josta on syntynyt jo vuosittainen perinne. Matti Hämäläinen (sähköposti: alpiini.piiparinen@gmail.com) kertoo lisää.

Markkamäki-ryhmään voi ottaa yhteyttä Teuvo Piilolan (sähköposti: teuvo.piilola@outlook.com) kautta.

Koiviston kyläyhdistys toimii vilkkaasti ja järjestää tapahtumia niin luontoon kuin Seuratalolle, pääset seuraamaan ja osallistumaan »tästä linkistä.