Tervetuloa Äänekosken kotiseutusivuille,

joita Vanhan Äänekosken Kotiseutuyhdistys ry. yhdessä muiden kotiseutuilijoiden kanssa ylläpitää.

HUOM. Kotiseutuyhdistys pitää pandemian aikana kokouksia. Tapaamisissa ja tilaisuuksissa noudatetaan suosituksia. Seuraava hallituksen kokous: Tiistai 17.5.2022 kello 16.00 Uudella museolla, Katvelankatu 11, Suolahti.

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin 23.3.3022. Vuosikokouksessa hyväksytty vuosikertomus ja toimintasuunnitelma 2022 tarkastetaan ja sen jälkeen julkaistaan kotisivulla (ks. Ajankohtaista/yhdistyksen kokoukset)

METALLINILMAISIJAETSINTÄ alkaa 9.5.2022 - ks. MIH-sivut

ILMAKUVAT 1950-luvun Ääneseudulta ovat vapaasti tutkittavissa -- ks. vasemman reunan LINKIT HUOM! Menee suoraan paikkatieto.fi käyttöohjeisiin, jotta ei tarvitse itse keksiä miten kartat saa näkyviin


Yhdistyksemme kokoaa näille sivuille Äänekosken kotiseututietoutta ja –toimintaa, jotta sitä kaipaava löytäisi helposti perille. Sivun yläosan valikosta löydät:

  1. Kotiseutusivut, josta pääset Äänekosken kaupunginosien ja kylien kokoamille sivustoille
  2. Kokoelmat, josta pääset Äänekoskelta kerättyihin asiakirja-, valokuva-, äänite-, filmi/video-, nimistö- ja muihin kokoelmiin.
  3. Ajankohtaista osion, josta pääset Äänekosken kotiseututapahtumien, -kokousten, -hankkeiden, –retkien ja muiden kotiseututempausten aikatauluihin
  4. Kauppatorin, josta löydät Äänekosken kotiseutuilijoiden tuottamia julkaisuja, teoksia ja muita tuotteita, joita voit tilata niin kauan kuin niitä varastoistamme löytyy

Sivun vasemmalla reunan päävalikosta löydät kätevän sivukartan, jota selaamalla voit helposti siirtyä suoraan Sinua kiinnostaville sivuille. Yläbannerin päävalikosta avautuvat myös Kotiseutuyhdistyksen avaintiedot ja useita seudun historiaan liittyviä teemakokonaisuuksia.

Uuden museotilan, Katvelankatu 11, sisustaminen on menossa ja näyttelyn suunnittelu alussa.
ARVIOIDUT AVAJAISET OVAT vuoden 2022 lopulla.

KIITÄMME jo tässä vaiheessa kaupunkia hyvästä yhteistyöstä.
Kaikilta talkootöihin innostuvilta ja Kotiseutuyhdistyksen jäsenistöltä toivomme halukkuutta uuden museon rakentamistouhuihin, tavaransiirtoihin ja arkistojenselaamistalkoihin. Voi ilmoittautua hallituksen jäsenille. Järjestelyä on paljon !
.

Tietoja yhdistyksestä

Alla tietoja Vanhan Äänekosken Kotiseutuyhdistyksen toiminnasta.

Tietosuojaseloste on luettavissa »tästä linkistä

Kotiseutuyhdistyksen esittelyn voit lukea »tästä linkistä

Kotikaupungin kotiseudulla – Yhdistyksen lyhyt historia on luettevissa »tästä linkistä

Vanhan Äänekosken Kotiseutuyhdistys yhteystiedot on luettavissa »tästä linkistä

Liity yhdistyksen jäseneksi -katso tiedot »tästä linkistä

Yhdistyksen säännöt on luettavissa »tästä linkistä

Anna palautetta yhdistykselle »tästä linkistä