Tervetuloa Äänekosken kotiseutusivuille,

joita Vanhan Äänekosken Kotiseutuyhdistys ry. yhdessä muiden kotiseutuilijoiden kanssa ylläpitää.

HUOM. Kotiseutuyhdistys pitää pandemian aikana kokouksia. Tapaamisissa ja tilaisuuksissa noudatetaan suosituksia Tilannetta arvioidaan jatkuvasti ja tiedotetaan tällä etusivulla. Seuraavaa hallituksen kokous: Keskiviikko 9.2.2022 kello 14.00 Paikka Uusi museo, Katvelankatu 11, Suolahti.

AJANKOHTAISTA: Hietaman Suojoen torppien itsenäistymisestä 100 vuotta sitten 116-sivuinen UUSI TUTKIMUS. Katso "Kotiseutusivut" - alavalikko ! Seppo Hänninen selvittää itsenäistymistapahtumat ja on koonnut torppien asukkaista tarinoita ja jopa valokuvia !
AJANKOHTAISTA: Uusi Pässinrata-lehti nyt myynnissä kympin hintaan useissa myyntipisteissä Äänekoskella ja Suolahdessa, lisäksi kirjastoissa myös Konginkankaalla, ja Sumiaisten Vanhassa Rouvassa.
AJANKOHTAISTA: SUOLAHDEN MUSEO TOTEUTUMASSA, talkoovoimat ilmoittautukaa ! Ks. alempi laatikko tällä sivulla.
AJANKOHTAISTA: Äänekoski-korua yhä saatavana. Muunmuassa Taidemuseolta. Tilaukset, varaukset ym. ks. Kauppatori/myytävät tuotteet.
AJANKOHTAISTA: Tuomiokirjat 1800-luvulta ; Museoviraston kuvat Ääneseudulta; seudun arkeologiset löydöt LöytöSammossa ja ilmakuvat 1950-luvun Ääneseudulta ovat vapaasti tutkittavissa -- ks. vasemman reunan LINKIT
AJANKOHTAISTA: Finna-sivustot avautuneet, ks. avaa vasemman reunan linkki ja laita hakusana (esim."äänekoski")
AJANKOHTAISTA: Sulfiittitehtaan historia nyt uusittu kokonaisuus ks. vas.reunan linkki Tehtaiden historia - sulfiittitehtaan linkki
AJANKOHTAISTA: Paperitehtaan historiaa VALOKUVIN JA ÄÄNITTEIN nyt Väksyn sivuilla. ks. vas. reunan linkki. Seppo Hänninen haastattelee Arvo Reipasta ja kuvittaa sen - kätevää ja pätevää katseltavaa -SUOSITELLAAN !


Yhdistyksemme kokoaa näille sivuille Äänekosken kotiseututietoutta ja –toimintaa, jotta sitä kaipaava löytäisi helposti perille. Sivun yläosan valikosta löydät:

  1. Kotiseutusivut, josta pääset Äänekosken kaupunginosien ja kylien kokoamille sivustoille
  2. Kokoelmat, josta pääset Äänekoskelta kerättyihin asiakirja-, valokuva-, äänite-, filmi/video-, nimistö- ja muihin kokoelmiin, joita jatkuvasti digitoidaan esille lisää
  3. Ajankohtaista osion, josta pääset Äänekosken kotiseututapahtumien, -kokousten, -hankkeiden, –retkien ja muiden kotiseututempausten aikatauluihin
  4. Kauppatorin, josta löydät Äänekosken kotiseutuilijoiden tuottamia julkaisuja, teoksia ja muita tuotteita, joita voit tilata niin kauan kuin niitä varastoistamme löytyy

Sivun vasemmalla reunan päävalikosta löydät kätevän sivukartan, jota selaamalla voit helposti siirtyä suoraan Sinua kiinnostaville sivuille. Päävalikosta avautuvat myös Kotiseutuyhdistyksen avaintiedot ja useita seudun historiaan liittyviä teemakokonaisuuksia. Päävalikon alta linkeistä on suora yhteys maakunnallisiin ja valtakunnallisiin toimijoihin, jotka avittavat kotiseututyötä ja –toimintaa.

Uuden museotilan, Katvelankatu 11, kalustaminen on vaiheessa. Puuttuu mm. isoja (yli 60", mahd. kosketus-) ja pieniä näyttöjä (8-12 samanlaista), hyväkuntoisia vitriineitä, erilaisia korokkeita sekä videotykki. Tummat, pimentävät verhot ikkunoihin ovat myös tarpeen.
Työryhmä suunnittelee näyttelyä, jota varten vanhan museon esineet joudutaan imuroimaan, puhdistamaan ja siirtämään. ARVIOIDUT AVAJAISET OVAT 2022 syksyllä.

KIITÄMME jo tässä vaiheessa kaupunkia hyvästä yhteistyöstä. Kaikilta asiaan innostuvilta ja Kotiseutuyhdistyksen jäsenistöltä toivomme halukkuutta uuden museon rakentamistouhuihin ja muuttoihin. Voi ilmoittautua hallituksen jäsenille. Kantamista, asettelua, järjestelyä on paljon.
Museoesineiden digitointi alkoi 2021 helmikuussa. Se kestää pari vuotta.

Tietoja yhdistyksestä

Alla tietoja Vanhan Äänekosken Kotiseutuyhdistyksen toiminnasta.

Tietosuojaseloste on luettavissa »tästä linkistä

Kotiseutuyhdistyksen esittelyn voit lukea »tästä linkistä

Kotikaupungin kotiseudulla – Yhdistyksen lyhyt historia on luettevissa »tästä linkistä

Vanhan Äänekosken Kotiseutuyhdistys yhteystiedot on luettavissa »tästä linkistä

Liity yhdistyksen jäseneksi -katso tiedot »tästä linkistä

Yhdistyksen säännöt on luettavissa »tästä linkistä

Anna palautetta yhdistykselle »tästä linkistä