Pässinrata 2020 etsii kirjoituksia naisteemalla

Toimitussihteeri Timo Enäkoski toivoo vuoden 2020 Pässinrata-lehteen kirjoituksia, kuvia, piirroksia liittyen Ääneseudun merkittäviin naisiin, naisjärjestöihin, naisurheiluun jne. Viimeistään 31.8. mennessä yhteydenotto, mikäli Sinulla/Teillä on sopivaa tarjottavaa - myös muut aiheet toki kannattaa tarjota.

Kotiseudun Joulu 1962

Kotiseudun Joulu 1962

Kotiseutuyhdistys on vuodesta 1998 julkaissut vuosittain Pässinrata -nimistä kotiseutulehteä, joka korvasi vuodesta 1962 julkaistun Kotiseudun Joulu -lehden. Sisältö on pysynyt samana: paikallisten kirjoittamia kotiseututarinoita, haastatteluja, valokuvia, runoja ja karttoja Vanhan Äänekosken eli nykyisen Uuden Äänekosken alueelta.

Vuodesta 2016 on vastapainettu Pässinrata jaettu jälleen Puurojuhlassa aiemman 1990-luvulla hiipuneen perinteen mukaan. Sieltä pois jääneet jäsenet saavat lehden postitse.

Irtonumeromyyntiä on ympäri vuoden useissa Äänekosken pisteissä: Kirjastot, Citymarket, Päivänpaiste, Pajunkukka, Kodinkone Niskanen, Wille, Taidemuseo, Sumiaisten Vanha Rouva ja K-Suosikki.

Kotiseudun Joulun ja Pässinrata lehtien sisällysluetteloihin voit tutustua »tästä linkistä.

Malliksi ensimmäisen Kotiseudun Joulun (1962) sisällysluettelo. Sen voit lukea »tästä linkistä. Vanhoja ja uusia Kotiseudun Joulu/Pässinrata-lehtiä voi ostaa – Kotiseutuyhdistys myy niitä Päävalikon Kauppatori-sivulla.