Pässinrata 2020 on painossa

Toimitussihteeri Timo Enäkoski kertoo, että naisteemaisessa Pässinradassa on juttuja niin maalta kuin kaupungista, pellolta ja ravintolasta. Lukija pääsee perehtymään Äänekosken Naisyhdistyksen lisäksi kansanedustajan toimintaan ja laulajattaren elämään. Naisten urheilu ei ole ollut vähäpätöistä Äänekoskella. Tyynelän hienon tarinan taustanaiset selviävät. Miten elivät asunnottomat mämmeläisnaiset ennen sosiaaliturvaa ? Entä, tiedättekö mitä Jenkka Äänekoskella tarkoittaa ?
Ensi vuoden Pässinratalehteäkin jo uumoillaan - silloin Äänekoski täyttää 110 vuotta. Siihenkin voi jo pohtia tarjottavia juttu- ja kuvaaiheita.

Kotiseudun Joulu 1962

Kotiseudun Joulu 1962

Kotiseutuyhdistys on vuodesta 1998 julkaissut vuosittain Pässinrata -nimistä kotiseutulehteä, joka korvasi vuodesta 1962 julkaistun Kotiseudun Joulu -lehden. Sisältö on pysynyt samana: paikallisten kirjoittamia kotiseututarinoita, haastatteluja, valokuvia, runoja ja karttoja Vanhan Äänekosken eli nykyisen Uuden Äänekosken alueelta.

Vuodesta 2016 on vastapainettu Pässinrata jaettu jälleen Puurojuhlassa aiemman 1990-luvulla hiipuneen perinteen mukaan. Sieltä pois jääneet jäsenet saavat lehden postitse.

Irtonumeromyyntiä on ympäri vuoden useissa Äänekosken pisteissä: Kirjastot, Citymarket, Päivänpaiste, Pajunkukka, Kodinkone Niskanen, Wille, Taidemuseo, Sumiaisten Vanha Rouva ja K-Suosikki.

Kotiseudun Joulun ja Pässinrata lehtien sisällysluetteloihin voit tutustua »tästä linkistä.

Malliksi ensimmäisen Kotiseudun Joulun (1962) sisällysluettelo. Sen voit lukea »tästä linkistä. Vanhoja ja uusia Kotiseudun Joulu/Pässinrata-lehtiä voi ostaa – Kotiseutuyhdistys myy niitä Päävalikon Kauppatori-sivulla.