Suolahden museo

Suolahden museo

Suolahden museo

Kotiseutuyhdistys on suunnitellut tuovansa katutasoon museonäyttelyn suolahtelaisista esineistä Suolahdessa. Tätä varten on kaupungilta vuokrattu Katvelankatu 11 tilat. Yhdistyksen museossa olevista Suolahti-aiheisista esineistä etusijalla ovat Wanhan Aseman kokoelmat sekä suolahtelaiskauppojen kokoelmat. Mielenkiintoisia esineitä on myös vaneritehtaan, sahan, tervatehtaan, matkalaukkutehtaan ja työväenyhdistyksen kokoelmissa. Vankitalon esineet ja Sörkänmäen työväen asunnon kalusteet ovat näkemisen arvoisia. Valokuvasuurennoksista ja haastatteluista saadaan niinikään mielenkiintoisia kuva ja ääni - kokonaisuuksia. Sokeriksi pohjalle tulevat hauskat ja surulliset tarinat esineisiin liittyen. Aika vierähtää tulevassa museossa.

Uskomme, että voinemme vuoden 2022 syksyllä esitellä Suolahden museon, johon pyrimme saamaan paljon uuden tekniikan mukaista viihtyvyyttä museon kävijöille. Tietenkin sen mukaan kuinka yhdistyksen vapaaehtoisrahkein on mahdollista.

Kamerakierrokselle kotiseutumuseoon

Siihen asti tarjoamme 360-asteen kamerakierrosta vanhassa Suolahden museossa, joka on sijainnut vuodesta 1970 Asemakadun koulun kellarissa. Esitys käynnistyy »tästä linkistä. Hyvää museomatkaa koko perheelle!