Kotiseututietoja

Ajankohtaista tällä hetkellä.

Pitkä-Reino Rutasen kotisivut

Keijo Korhonen on muokannut Äänekosken Koivistonkylällä 16.7.1900 syntyneen »Pitkä-Reino Rutasen kotisivut. Tunnettuna videoijana Keijo on tallettanut Pitkä-Reinon päivän (9.8.2017) tapahtumat, vanhoja kuvia, Sakari Koivun tarinan ja muuta mukavaa. Tarjotkaapa Keijolle lisää Pitkä-Reino -aineistoa! Pitkä-Reinon patsas (Aarne Kautto 2001) Koivistonkylässä sai myös muistolaatan 9.8.2017. Paljastuspuheen piti serkku, Martti Mäkinen.

Toukokuun aikana 2020 Pitkä-Reinon patsas ja muistolaatta tullaan siirtämään takana olevan irtolohkareen toiselle puolelle ja merkitsemään polku tieltä patsaalle. Asian hoitaa Koiviston kyläyhdistys. Näin uusien asukkaiden kotirauha paranee, mutta patsas säilyy Reinon kotipaikalla –itse asiassa se tulee sitä lähemmäksi.

Kaupunginosaryhmiä syntyy

Pukkimäki-päivää vietettiin 2019 –siitä on tarkoitus tehdä vuosittainen perinne. Matti Hämäläinen (sähköposti: alpiini.piiparinen@gmail.com) kertoo lisää.

Markkamäki-ryhmään voi ottaa yhteyttä Teuvo Piilolan (sähköposti: teuvo.piilola@outlook.com) kautta.

Koiviston kyläyhdistys toimii vilkkaasti ja järjestää tapahtumia niin luontoon kuin Seuratalolle, pääset seuraamaan ja osallistumaan »tästä linkistä.