Tervetuloa Äänekosken kotiseutusivuille,

joita Vanhan Äänekosken Kotiseutuyhdistys ry. yhdessä muiden kotiseutuilijoiden kanssa ylläpitää.

HUOM. Kotiseutuyhdistys pitää pandemian aikana kokouksia. Tapaamisissa ja tilaisuuksissa noudatetaan suosituksia Tilannetta arvioidaan jatkuvasti ja tiedotetaan tällä etusivulla.

AJANKOHTAISTA: Jäsenkirje 1/2021 jaettu. Virheitä: Jäsenmaksuvuosi 2020 po. 2021; Kultasepän oikea puhelinnumero on 045 650 69 47. Jotka haluavat, saavat jäsenkirjeen sähköpostitse.
AJANKOHTAISTA: Äänekoski-koru myynnissä. Tilaukset, varaukset ym. ks. Kauppatori/myytävät tuotteet.
AJANKOHTAISTA: Pässinrata-lehti 2020 on suurelta osalta loppuunmyyty. Irtonumeroita on vielä muutamia Willessä, Koskikeskuksen Torpassa ja Niskanen Oy:llä, kirjastoissa, K-Suosikissa, Citymarketissa, Pajunkukassa, Taidemuseolla, Päivänpaisteessa ja Sumiaisten Vanhassa Rouvassa. Edelleen kympin hintaan.
AJANKOHTAISTA: Tuomiokirjat 1800-luvulta avattu Kansallisarkistosta nettiin - ks. LINKIT !
AJANKOHTAISTA: Museovirasto avasi tuhansia kuvia - käy etsimässä paikalliset ! ks. LINKIT


Yhdistyksemme kokoaa näille sivuille Äänekosken kotiseututietoutta ja –toimintaa, jotta sitä kaipaava löytäisi helposti perille. Sivun yläosan valikosta löydät:

  1. Kotiseutusivut, josta pääset Äänekosken kaupunginosien ja kylien kokoamille sivustoille
  2. Kokoelmat, josta pääset Äänekoskelta kerättyihin asiakirja-, valokuva-, äänite-, filmi/video-, nimistö- ja muihin kokoelmiin, joita jatkuvasti digitoidaan esille lisää
  3. Ajankohtaista osion, josta pääset Äänekosken kotiseututapahtumien, -kokousten, -hankkeiden, –retkien ja muiden kotiseututempausten aikatauluihin
  4. Kauppatorin, josta löydät Äänekosken kotiseutuilijoiden tuottamia julkaisuja, teoksia ja muita tuotteita, joita voit tilata niin kauan kuin niitä varastoistamme löytyy

Sivun vasemmalla reunan päävalikosta löydät kätevän sivukartan, jota selaamalla voit helposti siirtyä suoraan Sinua kiinnostaville sivuille. Päävalikosta avautuvat myös Kotiseutuyhdistyksen avaintiedot ja useita seudun historiaan liittyviä teemakokonaisuuksia. Päävalikon alta linkeistä on suora yhteys maakunnallisiin ja valtakunnallisiin toimijoihin, jotka avittavat kotiseututyötä ja –toimintaa.

Uuden museotilan kunnostus saataneen tänä keväänä 2021 käyntiin ja hallitus on nimennyt työryhmän suunnittelemaan sinne näyttelyä. SIIRTYNYT: Arvioidut avajaiset ovat 2022 keväällä. KIITÄMME jo tässä vaiheessa kaupunkia ja toivomme, että Kotiseutuyhdistyksen jäsenistö ilmoittaa halukkuuttaan uuden museon rakentamistouhuihin ja muuttoihin. Museoesineiden luettelointi on käynnistetty helmikuun alussa 2021 ja sitä jatketaan kunnes kaikki esinetiedot on digitoitu.

Tietoja yhdistyksestä

Alla tietoja Vanhan Äänekosken Kotiseutuyhdistyksen toiminnasta.

Tietosuojaseloste on luettavissa »tästä linkistä

Kotiseutuyhdistyksen esittelyn voit lukea »tästä linkistä

Kotikaupungin kotiseudulla – Yhdistyksen lyhyt historia on luettevissa »tästä linkistä

Vanhan Äänekosken Kotiseutuyhdistys yhteystiedot on luettavissa »tästä linkistä

Liity yhdistyksen jäseneksi -katso tiedot »tästä linkistä

Yhdistyksen säännöt on luettavissa »tästä linkistä

Anna palautetta yhdistykselle »tästä linkistä