Tervetuloa Äänekosken kotiseutusivuille,

joita Vanhan Äänekosken Kotiseutuyhdistys ry. yhdessä muiden kotiseutuilijoiden kanssa ylläpitää.

HUOM. Kotiseutuyhdistys pitää pandemian aikana kokouksia. Tapaamisissa ja tilaisuuksissa noudatetaan riittäviä rajoituksia: henkilöiden välisiä etäisyyksiä, flunssaisten osallistumisen estämistä ja parannettua käsihygieniaa. Tilannetta arvioidaan jatkuvasti ja tiedotetaan tarvittaessa tällä etusivulla.

AJANKOHTAISTA: Hallituksen kokous KE 19.10 klo 14:30 Saarikkaan kylätalolla
AJANKOHTAISTA: Pässinrata-lehti on taitossa ja painetaan lokakuun lopussa. Julkaistaan yhdistyksen Puurojuhlassa 7.11. lauantaina klo 14-15:30. Tervetuloa jäsenet ja tulevat jäsenet !


Yhdistyksemme kokoaa näille sivuille Äänekosken kotiseututietoutta ja –toimintaa, jotta sitä kaipaava löytäisi helposti perille. Sivun yläosan valikosta löydät:

  1. Kotiseutusivut, josta pääset Äänekosken kaupunginosien ja kylien kokoamille sivustoille
  2. Kokoelmat, josta pääset Äänekoskelta kerättyihin asiakirja-, valokuva-, äänite-, filmi/video-, nimistö- ja muihin kokoelmiin, joita jatkuvasti digitoidaan esille lisää
  3. Ajankohtaista osion, josta pääset Äänekosken kotiseututapahtumien, -kokousten, -hankkeiden, –retkien ja muiden kotiseututempausten aikatauluihin
  4. Kauppatorin, josta löydät Äänekosken kotiseutuilijoiden tuottamia julkaisuja, teoksia ja muita tuotteita, joita voit tilata niin kauan kuin niitä varastoistamme löytyy

Sivun vasemmalla reunan päävalikosta löydät kätevän sivukartan, jota selaamalla voit helposti siirtyä suoraan Sinua kiinnostaville sivuille. Päävalikosta avautuvat myös Kotiseutuyhdistyksen avaintiedot ja useita seudun historiaan liittyviä teemakokonaisuuksia. Päävalikon alta linkeistä on suora yhteys maakunnallisiin ja valtakunnallisiin toimijoihin, jotka avittavat kotiseututyötä ja –toimintaa.

Väksyn vanha museo keräsi mukavan 30 hengen kävijämäärän 2020 heinäkuun neljänä avoinnaololauantaina. Uuden museotilan kunnostus suunniteltiin alkamaan loppukesästä (kaupunki). Hallitus suunnittelee talven mittaan sinne näyttelyä. SIIRTYNYT: Arvioidut avajaiset ovat 2022 keväällä. KIITÄMME jo tässä vaiheessa kaupunkia ja toivomme, että Kotiseutuyhdistyksen jäsenistö ilmoittaa halukkuuttaan uuden museon rakentamistouhuihin ja muuttoihin. Museoesineiden luettelointi käynnistetään tammikuussa 2021 kunhan pandemia antaa sille tilaa ja Museovirasto avustuksen.

Tietoja yhdistyksestä

Alla tietoja Vanhan Äänekosken Kotiseutuyhdistyksen toiminnasta.

Tietosuojaseloste on luettavissa »tästä linkistä

Kotiseutuyhdistyksen esittelyn voit lukea »tästä linkistä

Kotikaupungin kotiseudulla – Yhdistyksen lyhyt historia on luettevissa »tästä linkistä

Vanhan Äänekosken Kotiseutuyhdistys yhteystiedot on luettavissa »tästä linkistä

Liity yhdistyksen jäseneksi -katso tiedot »tästä linkistä

Yhdistyksen säännöt on luettavissa »tästä linkistä

Anna palautetta yhdistykselle »tästä linkistä