Tervetuloa Äänekosken kotiseutusivuille,

joita Vanhan Äänekosken Kotiseutuyhdistys ry. yhdessä muiden kotiseutuilijoiden kanssa ylläpitää.

HUOM. Kotiseutuyhdistys pitää pandemian aikana kokouksia. Tapaamisissa ja tilaisuuksissa noudatetaan suosituksia Tilannetta arvioidaan jatkuvasti ja tiedotetaan tällä etusivulla. Seuraavaa hallituksen kokous:Keskiviikko 4.8.2021 kello 15.00 Paikka Uusi museo, Katvelankatu 11, Suolahti. Samassa paikassa kokoonnutaan seuraavaksi 8.9. keskiviikkona.

AJANKOHTAISTA: SUOLAHDEN MUSEO TOTEUTUMASSA, talkoovoimat ilmoittautukaa ! Ks. alempi laatikko tällä sivulla.
AJANKOHTAISTA: Sisä-Suomen Lehden joka numerossa vuonna 2021 Kotiseutuyhdistyksen arkistosta valokuvia: "KOTISEUTUA KUVINA"
AJAKOHTAISTA: Äänekoski-korusta uusi tilaus myynnissä. Tilaukset, varaukset ym. ks. Kauppatori/myytävät tuotteet.
AJANKOHTAISTA: TUOMIOKIRJAT 1800-luvulta avattu Kansallisarkistosta nettiin - ks. LINKIT !
AJANKOHTAISTA: Museovirasto avasi tuhansia KUVIA - käy etsimässä paikalliset ! ks. LINKIT
AJANKOHTAISTA: LöytöSampo avaa kaikki HARRASTAJALÖYDÖT maastossa nähtäväksi ! ks. LINKIT
AJANKOHTAISTA: Maanmittauslaitoksen historialliset ILMAKUVAT nyt tutkittavina - Ääneseutu 1950-luvulta ! ks. LINKIT


Yhdistyksemme kokoaa näille sivuille Äänekosken kotiseututietoutta ja –toimintaa, jotta sitä kaipaava löytäisi helposti perille. Sivun yläosan valikosta löydät:

  1. Kotiseutusivut, josta pääset Äänekosken kaupunginosien ja kylien kokoamille sivustoille
  2. Kokoelmat, josta pääset Äänekoskelta kerättyihin asiakirja-, valokuva-, äänite-, filmi/video-, nimistö- ja muihin kokoelmiin, joita jatkuvasti digitoidaan esille lisää
  3. Ajankohtaista osion, josta pääset Äänekosken kotiseututapahtumien, -kokousten, -hankkeiden, –retkien ja muiden kotiseututempausten aikatauluihin
  4. Kauppatorin, josta löydät Äänekosken kotiseutuilijoiden tuottamia julkaisuja, teoksia ja muita tuotteita, joita voit tilata niin kauan kuin niitä varastoistamme löytyy

Sivun vasemmalla reunan päävalikosta löydät kätevän sivukartan, jota selaamalla voit helposti siirtyä suoraan Sinua kiinnostaville sivuille. Päävalikosta avautuvat myös Kotiseutuyhdistyksen avaintiedot ja useita seudun historiaan liittyviä teemakokonaisuuksia. Päävalikon alta linkeistä on suora yhteys maakunnallisiin ja valtakunnallisiin toimijoihin, jotka avittavat kotiseututyötä ja –toimintaa.

Uuden museotilan, Katvelankatu 11, kalustaminen on vaiheessa, kuten museosuunnitelmakin. Puuttuu mm. näyttöjä hyväkuntoisia vitriineitä, erilaisia korokkeita sekä ns. valkokangas. Tummat, pimentävät verhot ikkunoihin ovat myös tarpeen. Työryhmä suunnittelee näyttelyä, jota varten vanhan museon esineet joudutaan imuroimaan, puhdistamaan ja siirtämään. Arvioidut avajaiset ovat 2022 kesällä. KIITÄMME jo tässä vaiheessa kaupunkia hyvästä yhteistyöstä. Kaikilta asiaan innostuvilta ja Kotiseutuyhdistyksen jäsenistöltä toivomme halukkuutta uuden museon rakentamistouhuihin ja muuttoihin. Voi ilmoittautua hallituksen jäsenille. Kantamista, asettelua, järjestelyä on paljon. Museoesineiden luettelointi käynnistettiin helmikuussa 2021 ja sitä jatketaan kunnes kaikki esinetiedot on digitoitu. Se kestänee vielä pari vuotta.

Tietoja yhdistyksestä

Alla tietoja Vanhan Äänekosken Kotiseutuyhdistyksen toiminnasta.

Tietosuojaseloste on luettavissa »tästä linkistä

Kotiseutuyhdistyksen esittelyn voit lukea »tästä linkistä

Kotikaupungin kotiseudulla – Yhdistyksen lyhyt historia on luettevissa »tästä linkistä

Vanhan Äänekosken Kotiseutuyhdistys yhteystiedot on luettavissa »tästä linkistä

Liity yhdistyksen jäseneksi -katso tiedot »tästä linkistä

Yhdistyksen säännöt on luettavissa »tästä linkistä

Anna palautetta yhdistykselle »tästä linkistä